About

Bláha architecture+design is opgericht in 2014 door Annemieke Bláha te Den Haag. Het bureau ontwikkelde in korte tijd een portfolio met een eigen stijl waarbij de combinatie tussen bestaande en nieuwe elementen in de architectuur centraal staan. Ze opereert vanuit een professioneel netwerk bestaande uit onder meer architecten, aannemers, constructeurs en ontwerpers. Door de combinatie van een bouwteam met specialisten uit verschillende vakgebieden worden hoogwaardige, kwalitatieve projecten gerealiseerd. Er is sprake van een sterke opdrachtgever-georienteerde methodiek. In de projecten ontstaat er een goede balans tussen de wensen van de opdrachtgever, de expertise van het bureau en andere betrokken professionals en de context van het object.

annemiek_1_breed_web

annemiek_2_kera_web

In 2013 en 2014 behaalde Bláha haar Bachelor en Master of Science in Architecture, Urbanism and Building Sciences aan de Bouwkunde faculteit van de TU Delft. Gedurende haar studie was ze stagiair bij Jade Architecten (www.jadearchitecten.nl) om ervaring in de praktijk op te doen. Tijdens deze stage raakte Bláha geïnteresseerd in de architectuur van transformatie van gebouwen. Ze besluit haar afstudeerproject hier aan toe te wijden en studeerde af met het project ‘(Re-)Activation Through Transformation’.

Na haar studie begint Bláha in 2014 met haar eerste eigen projecten. Deze verlopen goed waardoor ze besluit haar eigen bureau – Blaha architecture+design – op te zetten.

Op het moment heeft Bláha architecture+design zowel in Nederland als in Italië effectieve netwerken opgebouwd waarmee ze aan uiteenlopende projecten werkt.

Naast Architectuur heeft Bláha ook een passie voor het maken van keramiek, lampen en meubels, ontwikkelingen voor ontwerpen hiervoor zijn in volle gang.

annemiek_3_portret_web

PUBLICATIES:

Architectenweb – 27 september 2017

Archdaily – 30 september 2018

e-architect – 4 juli 2018

Volkskrant – 22 maart 2019

Issuu p. 14 en 15 – juni 2017

Contact
Annemieke Bláha
06–41521025
annemieke@blaha.nl

2e Sweelinckstraat 87
2517GV Den Haag